יום ראשון, 15 באוגוסט 2010

טירמיסו - Tira mi su הטוב ביותר

            
עוגה קציפתית  (עקב השימוש בגבינת המסקרפונה האיטלקית הידועה - גם באחוזי השומן שבה... אבל אי אפשר בלתה) המתהדרת כמלכת הקינוח במטבח האיטלקי, האמת היא שכל חבל מקרב 20 החבלים המחלקים את איטליה מתהדרים בכך שמעדן זה הומצא בתחומם... או לפחות אצלם הוא הטוהוב ביותר.
האמת לאמיתה שעוגה זו נולדה בחבל ונטו (צפון איטליה) שונציה בירתו וליתר דיוק מחוז טרביזו ,שם עוגה זו נתנה על ידי יצאניות איטלקיות לעומדים בתור בכניסה לבתי הבושות זאת על מנת להנעים את ההמתנה בתור ומהפחד שמא הקליינטים הכל כך חשובים יסתלקו להם מהמקום ...
ולפיכך עוגה קציפתית זו קרויה - טירמיסו (משוך אותי למעלה - Tira mi su )
וכעת למתכון

המצרכים
•    36 בישקוטים
•    250 גר' גבינת מסקרפונה
•    2 ביצים
•    4 כפות סוכר
•    3 כפות רום / קוניאק
•    4 כפות חלב
•    1 ספל קפה אספרסו
•    אבקת קקאו

אופן ההכנה
לערבב את החלב עם הקפה עם שתי כפות סוכר ושתי כפות רום ולטבול את הבישקוטים במטבל.
יש לסדר 18 בישקוטים טבולים בתחתית
להקציף את החלמון של הביצה עם שתי כפות סוכר ולהוסיף את הגבינה עם כף של רום / קוניאק.
לערבב את הכל
להקציף את החלבונים של הביצים - חצי לשפוך לתוך הקרם והבישקוטים וחצי מעל 18 הבישקוטים הנותרים
יש להכניס העוגה למקפיא למשך שעתיים.
אכלו ותהנו...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה