יום שני, 16 באפריל 2012

רוטב פסטו – Pesto ("פסטו אָל-לָה ג'נובזה")


הפסטו הינו מאכל איטלקי המוכן מעלי ריחן (בזיליקום) ,צנוברים ,גבינת פרמז'אן או פקורינו ושיני שום (לא חובה) ,כל אלה כתושים באופן מסורתי באמצעות עלי ומכתש או בשיטה המודרנית באמצעות מעבד מזון.

הפסטו משמש כרוטב לפסטה ,כממרח ,תיבול למרק ועוד ,מקור הפסטו בג'נובה בירת חבל ליגוריה שבצפון מערב איטליה ולכן כינויו " פסטו אָל-לָה ג'נובזה " .
אגב ,קיימות עדויות למאכל דמוי פסטו כבר בתקופת הרומאים שנקרא "מורהטום" ,אם כי יתכן שמקור הפסטו בתקופה מאוחרת יותר בצפון אפריקה ו/או הודו ,מקור השם בשורש האיטלקי בניב הג'נובזי  Pesta שמשמעותו לכתוש ,בנוסף לגרסא הנ"ל קיימות גרסאות נוספות כמו למשל תוספת של פטרוזיליה ו/או כוסברה במקום השימוש בעלי ריחן (בזיליקום)

רכיבים:
  • חבילת עלי בזיליקום
  • 100 גרם גבינת פרמז'אן – Parmigiano Reggiano or Grana Padana
  •  2 שיני שום
  •  2 כפות צנוברים
  • שמן זית
  • קורט מלח
    אופן ההכנה :
    מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים הנ"ל חוץ משמן זית ומרסקים אותם למשחה
    מוסיפים תוך כדי ובהדרגה את שמן הזית ,התוצאה מחית ירקרקה וטעימה – "פסטו אָל-לָה ג'נובזה ",השיטה פשוטה : מוסיפים מעט שמן ומפעילים המעבד לשנייה אחת או שתיים, עוצרים ,מוסיפים שמן ושוב מפעילים לשנייה או שתיים כך לסירוגין עד שמקבלים את הצמיגות הרצויה ,מחית כמיונז ,ברגע האחרון מוסיפים כף מים מערבבים והרוטב מוכן.

    אין תגובות:

    הוסף רשומת תגובה