יום שני, 6 בספטמבר 2010

יין שקדים – Vino di Mandorla ,יש דבר כזה ,,,בסיצ'יליה

יין שקדים הידוע בשמו "וינו די מנדורלה" מיוצר בקנאות עפ"י מתכון עתיק יומין באי סיצ'יליה (נקרא אף משקה נקטר – משקה ששמש את האלים).

וינו די מנדורלה - Vino di Mandorla
צילום: יקב מרטינז - בין טרפאני למרסלה, מערב סיציליה
הענבים המשמשים ליצור יין ייחודי זה מגיעים בדרך כלל מאזור מרסלה (הפינה הצפון מערבית של האי) אזור הידוע בטיבו גם בשל איכות הקרקע והמינרלים וגם בשל העושר הסביבתי בעשבי תיבול ,שקדים וכו'.
היין המופק הינו ללא תוספים מה שמבטיח תערובת מושלמת של ניחוחות ליין אציל שכזה.
טעמו של היין מתקתק שהופך למריר כ- After Taste בשל מרכיב השקדים בו.

בקיצור ,יש בו את כל התכונות המתבקשות למשקה אצילי : מתיקות,חלקלקות,רכות ומרירות.
יצירת יין נקטר מסוג זה מביאה לעולמנו מגוון רחב של ניחוחות וטעמים המאפיינים יבשת עשירה כדוגמת סיצ'יליה הידועה בינותיה עוד מעברה היווני לפני כ- 2800 שנה לערך.

היין מומלץ לאחסון במקפיא ולהגישו צונן עם פלח תפוז ו/או לימון
מומלץ להגשה כתוספת לקינוח ו/או פירות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה