יין שקדים הידוע בשמו "וינו די מנדורלה" מיוצר בקנאות עפ"י מתכון עתיק יומין באי סיצ'יליה (נקרא אף משקה נקטר – משקה ששמש את האלים).
![]() |
וינו די מנדורלה - Vino di Mandorla
צילום: יקב מרטינז - בין טרפאני למרסלה, מערב סיציליה |
היין המופק הינו ללא תוספים מה שמבטיח תערובת מושלמת של ניחוחות ליין אציל שכזה.
טעמו של היין מתקתק שהופך למריר כ- After Taste בשל מרכיב השקדים בו.
בקיצור ,יש בו את כל התכונות המתבקשות למשקה אצילי : מתיקות,חלקלקות,רכות ומרירות.
יצירת יין נקטר מסוג זה מביאה לעולמנו מגוון רחב של ניחוחות וטעמים המאפיינים יבשת עשירה כדוגמת סיצ'יליה הידועה בינותיה עוד מעברה היווני לפני כ- 2800 שנה לערך.
היין מומלץ לאחסון במקפיא ולהגישו צונן עם פלח תפוז ו/או לימון
מומלץ להגשה כתוספת לקינוח ו/או פירות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה