יום רביעי, 25 באפריל 2012

משקה האפריטיף של חבל ונטו - אפרול – Aperol


משקה האפרול משתייך לקבוצת קאמפרי העולמית, זהו אפריטיף מושלם ובהתייחס לקאמפרי הוא קליל יותר וערב לחיך וללשון  ולפיכך אהוב מאוד גם בקרב נשים שלא כל כך אוהבות להתנסות במשקאות אלכוהוליים.

צילום: www.aperol.com
המשקה בצבע כתום בהיר (אורנג') בטעם מריר מתקתק ייחודי בטעמו הנפלא והמעודן ,גם משקה זה בדומה לקאמפרי נרקח ע"י מבחר עשבים ושורשי צמחים כשהנוסחא לייצורו הינה סודית ושמורה בקרב מעטים מאוד.

המשקה מוגדר כקליל בשל רמת האלכוהול היחסית נמוכה – 11% נרקח לראשונה בשנת 1919 בעיר פאדובה (סמוכה לוונציה) שבחבל ונטו ע"י משפחת Barbieri ,תפוצת המשקה והכרותו הופכת להיות פופולרית מאוד עם השנים ,בראשית הופץ המשקה ברחבי חבל ונטו – שם הומצא ועם השנים הפופולאריות שלו החלה לנסוק כך שהיום השווקים המפורסמים לתפוצת המשקה הינם : אוסטריה וגרמניה בנוסף לאיטליה.

תופעה שלא ניתן להתעלם ממנה ברחבי חבל ונטו בעיקר בחודשי הקיץ היא העובדה שהחל מהשעה 5 אחה"צ ( 5 O' Clock ) ניתן לראות המוני אנשים (גברים ונשים כאחד) אוחזים בידיהם כוסות יין מלאות במשקה כתום צובעים על הבארים המקומיים כמו גם ככרות הערים.

הצעת הגשה – On the Rock

Aperol
3-4 קוביות קרח
פלח תפוז

הצעת הגשה – Aperol Spritz (הפופולרי ביותר)

Aperol (3 חלקים)
Proseco (2 חלקים)
סודה (חלק אחד)
קרח ופלח תפוז

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה