יום שני, 6 בספטמבר 2010

אנטיפסטי סיצ'יליאני - Caponata

קאפונאטה הינו אנטיפסטי – גאוותם של אנשי סיצ'יליה ,במקורו סלט איטלקי – תערובת של מגוון עשיר של ירקות (חצילים ,סלרי,פלפלים קלויים ברוטב עגבניות עשיר בשום ,בזיליקום ,צלפים ,זיתים ירוקים או שחורים, אוריגנו ושמן זית ) המהווים שילוב של טעמים וניחוחות איטלקיים אוריגינליים ,הקפונטה ניתנת להגשה קר ו/או חם.
במקור כמו רבית מהמאכלים העממיים בעולם גם אנטיפסטי מסוג זה שמש את עניי העם ,קלות ההכנה והאפשרות לנצל את כל מגוון הירקות שלא ניתנות לאכילה בכל דרך אחרת נתנו פתרון מהיר ויעיל ובעיקר משביע .
קאפונאטה סיציליאנית

המצרכים הדרושים

2  בצלים בינוניים
3 חצילים בינוניים
2 לבבות סלרי כולל עלים
3 פלפלים אדומים
3 פלפלים ירוקים
6 עגבניות בשלות
2 פלפלים חריפים
4 שיני שום לפחות
1 כף רסק עגבניות טבעי
1 כף סוכר
צרור עלי בזיליקום טריים
25 גר' צלפים
200 גר' זיתים ירוקים/שחורים
מלח ,פלפל שחור
אוריגנו יבש
50 מ"ל חומץ בן יין
100 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה

ראשית יש לבצע עבודת הכנה – חיתוך החצילים לקוביות ,קיצוץ הבצל ,חיתוך הפלפלים ,סלרי ,זיתים וכו'
יש לטגן במחבת גדולה את החצילים (חתוכים לקוביות) בשמן זית עד להשחמתם ואז להניחם בצלחת בצד.
באותה מחבת (לאחר שהסרנו את החצילים) יש לטגן את הבצל עד להזהבתם ,יש להוסיף הסלרי (החתוך) עגבניות ,צלפים וזיתים ,הוסף מלח ופלפל עפ"י הטעם .

בשלב זה יש להחזיר החצילים למחבת ,הוסף הבזיליקום ובשל כ- 8 עד 10 דקות נוספות.
לבסוף הוסף הסוכר והחומץ ולבשל עד להקרמת הבלילה ל-5 דקות נוספות לערך.

מומלץ להגשה כאנטיפסטי (מתאבן ,מנת פתיחה) ו/או כתוספת למנה עיקרית.

חשוב לציין כי הקאפונאטה מוגשת בחבליה השונים של איטליה במגוון רחב מאוד של נוסחים,יש המוסיפים זוקיני ויש המוסיפים אף צנוברים,,,

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה