יום שבת, 7 באוגוסט 2010

לימונצלו - הליקר האולטימטיבי


לימונצלו - הליקר האולטימטיבי
אפתח דווקא בדברי הפרסומת האיטלקית לאחד המשקאות האלכוהוליים המזוהים עם ארץ המגף "Limone c'e o non c'e"... "לימון-צ'ה או נון צ'ה" ובתרגום : לימון יש או אין...משמע, חשוב שתמיד יהיה לך בהישג יד.
משקה הלימונצ'לו אהוב מאוד על האיטלקים בעיקר כ דג'יסטיף, דהיינו לגימת המשקה בסוף הארוחה אם כי בהחלט ניתן לשתות את המשקה גם כאפרטיף דהיינו לפני תחילת הארוחה,אני ממליץ להוסיפו לאספרסו ו/או גלידה.
הלימונצ'לו מיוצר בהיקפים גדולים ביותר בעיקר בדרום איטליה וסיציליה שם עץ הלימון הוא ממאפייני האזור ואף נהוג לכסותו ברשתות על מנת לשמור על קליפת הלימון (ממפגעי הטבע) המרכיב החשוב ביותר בייצור המשקה.
מהם המרכיבים הדרושים להכנת המשקה הקסום:
10 -15 לימונים גדולים בעלי קליפה חלקה ,אורגניים (לא מרוססים)
750 cc של אלכוהול 95% - 100%
750 גרם סוכר לבן
1 ליטר מים, רצוי מאוד מסוננים (לדוגמא במכשיר Brita )

אופן ההכנה:
בחירת הלימונים האורגניים – כמה שיותר חלקים ובעלי קליפה דקה.
לשטוף הלימונים היטב תחת מים חמים ולייבשם.
לגרד הלימונים במגררת ללא שכבת הקליפה הלבנה – הקפד על איכות הגרוד ולא על הכמות
הוסף האלכוהול לקליפות הלימון המגורדות בכלי סגור הרמטי למשך כ- 10 ימים. הקפד לנער המיכל כ- 4 פעמים ביום.
הנח המיכל במקום מוצל ל- 45 ימים נוספים.
הכנת הסירופ- יש להמיס 4 כוסות סוכר לבן בסיר בו הורתחו 5 כוסות מים מסוננים היטב, תהליך ההמסה וההכנה מתבצע לאחר שהסיר הורד מהאש – יש להביא את הסירופ לצינון עד לטמפרטורת החדר.
הוסף הליקר לתוך הסירופ שהוכן ורשום תאריך ההכנה.
הנח התערובת ל- 45 ימים נוספים.
סנן התערובת ובקבק. בד"כ הכמות מספיקה ל- 3 בקבוקים.
יש לאחסן הבקבוק המיועד לשתייה במקפיא (הנוזל אינו קופא בשל מרכיב האלכוהול כ- 40%).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה